Primarul comunei Jorăşţi, judeţul Galaţi, Dănuţ Tofan, suspectat de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale a fost ridicat, marţi, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), alături de alte două persoane. Primarul este suspectat că a întocmit documente în care consemna că două persoane condamnate ar fi prestat muncă în folosul comunităţii, deşi acest lucru nu era adevărat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii DGA au anunţat, marţi, că ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Bujor, pun în executare trei mandate de aducere şi efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale de către primarul unei comune din judeţul Galaţi.

”În perioada 16.03 – 27.04.2017, primarul a întocmit în fals formulare în care a consemnat activităţi fictive ce ar fi fost efectuate de două persoane condamnate definitiv la o pedeapsă cu suspendare de Judecătoria Târgu-Bujor şi care au fost obligate să efectueze muncă în folosul comunităţii. Documentele întocmite în fals de către primar, care atestau că cele două persoane şi-au executat obligaţiile de prestare a numărului de ore de muncă în folosul comunităţii, au fost înaintate ulterior Serviciului de Probaţiune Galaţi”, anunţă DGA.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că este vorba despre primarul comunei Jorăşţi, Dănuţ Tofan. Acesta ar fi întocmit documente false pentru două persoane condamnate pentru ultraj, după ce au agresat un poliţist care i-a prins la furat de lemne. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.