Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a anunţat, într-un mesaj pe Facebook, că în această dimineaţă, avionul românesc Tarom care a plecat să îi aducă în ţară pe românii blocaţi de noua tulpină a coronavirului, a aterizat la Mombasa, Kenya. El şi-a exprimat speranţa ca în această seară să fie la Pretoria, pentru preluarea românilor şi altor cetăţeni europeni care se află în Africa de Su

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Consecvenţi cu angajamentele făcute de a ajuta cetăţenii români oriunde s-ar afla, am dispus ca o aeronavă Tarom să decoleze spre Africa de Sud. În această dimineaţă, avionul românesc a aterizat la Mombasa, Kenya”, a transmis prim-ministrul.
 
El şi-a exprimat speranţa că în această seară să fie la Pretoria, pentru preluarea românilor şi altor cetăţeni europeni care se află în Africa de Sud.
 
”Sunt în permanent contact cu cei responsabili de aceasta operaţiune. Vă voi ţine la curent cu toate evoluţiile”, mai scrie Ciucă. 
 
TAROM a transmis, luni, că în urma analizelor efectuate cu toţi factorii implicaţi în organizarea misiunii de repatriere a românilor şi cetăţenilor europeni din Africa de Sud, dar şi în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.
 
Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00. 
 
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmase într-o conferinţă de presă că aeronava va ajunge în ţară pe 1 decembrie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.