Poliţiştii, sub coordonarea procurorilor DIICOT Târgu Mureş au făcut, miercuri, 15 percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Bihor şi Covasna, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi folosire de acte nereale. Prejudiciul cauzat în urma comiterii infracţiunilor este de aproximativ 10 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile au fost efectuate la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosire de acte nereale, care s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2014 – martie 2016, administratorii unei societăţi din judeţul Bihor, prin intermediul a trei societăţi de tip fantomă, din judeţul Mureş, ar fi efectuat 59 de importuri de produse supuse taxei antidumping, în scopul sustragerii de la plata taxei antidumping şi a T.V.A.-ului aferent, prezentând autorităţilor vamale mărfurile ca având o altă provenienţă şi/sau încadrate în alt cod tarifar. Ulterior importurilor, cele trei societăţi de tip fantomă ar fi revândut, scriptic, mărfurile importate, către societatea din judeţul Bihor”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, societatea reală, în urma creării unor circuite fictive de tranzacţionare prin intermediul aceloraşi societăţi de tip fantomă, ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale, 48 de facturi fiscale reprezentând cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni comerciale reale. 

Aceste activităţi ar fi fost efectuate cu scopul ocolirii regimului de taxare inversă a T.V.A. aplicabil importurilor intracomunitare şi sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului.

Prejudiciul cauzat în urma comiterii acestor fapte este de aproximativ 10.000.000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş au fost conduse, pentru audieri, 13 persoane. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.