Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat marţi despre incendiul din Pasajul Unirii, unde a ars o maşină, că până când va fi evacuat fumul, pasajul va rămâne închis, probabil o jumătate de oră sau o oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până când va fi evacuat fumul, pasajul va rămâne închis, probabil o jumătate de oră sau o oră”, a spus Toni Greblă.

El a precizat că ventilaţia pasajului Unirii este făcută pentru un trafic normal. ”În momentul în care ia foc un autovehicul în interiorul pasajului este nomal, cantitatea de fum să fie mai mare, iar evacuarea să nu fie făcută instantaneu ci necesită o jumătate de oră, o oră”, a spus el, precizând că ”pentru a preveni orice fel de incident, participanţii au fost evacuaţi până la restabilirea unei atmosfere normale în pasaj”.

”Repet, e un incident de trafic, în pasaj s-a întâmplat să ia foc un autoturism”, a mai afirmat Toni Greblă.

Despre blocajele care au avut loc în Pasajul Unirii, după refacerea acestuia, prefectul Capitalei a arătat că ”probabil după deschidere nu au mai fost atenţi la presemnalizare”, el arătând că niciun autoturism nu s-a blocat în pasaj ci în barierele de presemnalizare.

Toni Greblă a precizat că după vreo două sau trei săptămâni lucrurile au intrat în normal. 

Potrivit acestuia, autoturismele care au făcut accident în Pasaj aveau bagaritul modificat ca urmare a unor lucrări, de obicei instalarea de aer condiţionat care au depăşit gabaritul semnalizat în Pasaj. 

”Orice pasaj are o anumită înălţime, proiectată când s-a constrit, nu poţi să treci cu orice fel de autovehicul”, a spus el. 

Un incendiu a cuprins, marţi, un autoturism, în Pasajul Unirii din Bucureşti, fiind degajări mari de fum. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale, circulaţia rutieră în pasaj fiind oprită. Până în prezent nu au fost semnalate victime.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.