Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu, a declarat, marţi seară, pentru News.ro, că situaţia care a impus evacuarea unui bloc din cauza unui miros puternic a apărut după ce în canalizare a fost aruncată o cantitate de detartrant şi clor care au produs o reacţie chimică. ”Este o acţiune gospodărească imprudentă, fără să ia în calcul efectele care ar putea să apară”, a spus prefectul, care a precizat că o parte dintre locatari au revenit în apartamente, iar alţii vor petrece noaptea la rude sau prieteni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment echipe de la ISU se află în locul afectat, este vorba de o sursă încă necunoscută. Este vorba despre nişte cetăţeni care au aruncat în canalizare o substanţă necunoscută şi s-a produs o reacţie chimică”, a spus prefectul Gabriel Avramenscu, pentru News.ro.

Potrivit acestuia, cele două substanţe se pare că sunt detartrant şi clor.

”Am discutat cu locatarii, o parte dintre ei au intrat în apartamente, alţii, pentru liniştea lor au plecat la prieteni şi la rude”, a mai spus Avramescu, precizând că nu au fost identificate persoanele care au aruncat substanţele, pentru că niciun locatar nu-şi asumă gestul.

”Este o acţiune gospodărească imprudentă, fără să ia în calcul efectele care ar putea să apară”, a mai spus prefectul, întrebat dacă acţiunea a avut copul de a face rău sau a fost oimprudenţă.

Blocul evacuat are parter şi patru etaje.

Locatarii unui bloc din Galaţi au fost evacuaţi, marţi seară, din cauza unui miros înţepător, persistent şi necunoscut.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.