Poliţiştii prahoveni au reţinut, marţi seară, două persoane suspectate de infracţiuni de şantaj, lipsire de libertate şi camătă. Anchetatorii au stabilit că suspecţii au obţinut 100.000 de euro în ultimii ani, împrumutând bani şi intimidându-şi debitorii pentru a recupera sumele şi dobânzile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei judeţene Prahova, care au instrumentat acest dosar, au descins, marţi, la două adrese din Vălenii de Munte şi comuna Teişani, la o persoană bănuită de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj şi camătă.

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 - noiembrie 2020, persoana bănuită ar fi împrumutat diferite sume de bani unor persoane, după care ar fi recurs la şantaj pentru recuperarea acestora. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 100.000 de euro.  În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri, ce par a face obiectul activităţii infracţionale”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

La finalul audierilor, suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă., sub acuzaţiile de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj şi camătă. 

În acelaşi dosar a fost reţinut un al doilea suspect, pentru complicitate la infracţiunea de camătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.