Poliţia Prahova a amendat cu 14.500 de lei Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) după ce s-a constatat că marcajele rutiere pe drumul naţional 1B, la intersecţia cu un drum comunal din Prahova, pot pune în pericol siguranţa traficului rutier, acestea nefiind conforme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii rutieri din Prahova au constatat, în urma unei acţiuni de verificare, că marcajele care ar trebui să îi ghideze pe şoferi pe drumul naţional 1B Ploieşti-Mizil-Buzău nu sunt clare, putând să creeze confuzie şoferilor şi să ducă la producerea de accidente de circulaţie.
 
”La data de 2 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare a sistematizării rutiere pe Drumul Naţional 1 B, la intersecţia cu DC 57, în comuna Bucov, au constat faptul că semnalizarea rutieră pe orizontală nu este conformă. Întrucât marcajele rutiere din zona în cauză pot crea confuzie în rândul participanţilor la trafic şi pot concura la mecanismul producerii de accidente rutiere de circulaţie, administratorul drumului a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor articolului 3, aliniatul 1 din RAOUG 195/2002 R- neasigurarea vizibilităţii drumului, cu amendă în valoare de 14.500 de lei”, anunţă, marţi, Poliţia judeţeană Prahova. 
 
Reprezentanţi ai Poliţiei au precizat pentru News.ro că administratorul de drum amendat este CNAIR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.