Un bărbat din judeţul Prahova, suspectat că a creat un site prin care utilizatorii erau îndemnaţi să depună sume de bani pentru a primi recompense financiare, dar şi un portal web promovat în mediul online drept o platformă de investiţii în monedă virtuală şi cotaţii la bursă, prin intermediul căreia utilizatorii care îşi creau conturi şi făceau depuneri de numerar, este cercetat de poliţie pentru fraudă. Joi, anchetatorii au făcut trei percheziţii domiciliare în acest dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit poliţiştilor de la Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova, care instrumentează cauza sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, în acest dosar este vorba despre fapte din anii 2020 şi 2021. 
 
"Din cercetări a rezultat faptul că, în anul 2020, un prahovean ar fi creat un site web, promovat în mediul online drept o platformă tip Pay to Click, prin intermediul căreia utilizatorii care îşi creau conturi şi efectuau depuneri de numerar erau recompensaţi cu sume de bani. În realitate site-ul ar fi fost conceput pentru a păgubi aceste persoane. În acest mod, ar fi fost obţinută, într-o perioadă scurtă de timp, o sumă de peste 29.000 de lei. De asemenea, în anul 2021 ar fi creat un alt site web, promovat în mediul online drept o platformă de investiţii în monedă virtuală şi cotaţii la bursă, prin intermediul căreia utilizatorii care îşi creau conturi şi efectuau depuneri de numerar, puteau înregistra profituri consistente. În realitate, site-ul ar fi fost conceput cu scopul de a obţine foloase patrimoniale de la persoanele care şi-au creat conturi de utilizator, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 10.000 euro”, a transmis, joi, Poliţia judeţeană Prahova.
 
Joi dimineaţă, anchetatorii au făcut trei percheziţii domiciliare în Câmpina şi în comuna Telega, de unde au ridicat calculatoare, telefoane, dispozitive electronice, sume de bani şi înscrisuri.
 
Trei persoane au fost duse la sediul poliţiei pentru audieri. Cercetările continuă pentru infracţiunea de fraudă informatică, în formă continuată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.