Poliţiştii şi procurorii prahoveni au descoperit, marţi, 13.000 de litri de băuturi spirtoase produse ilegal, dar şi o instalaţie artizanală folosită la distilarea alcoolului, în urma a două percheziţii domiciliare făcute într-un dosar de evaziune fiscală, în comuna Poseşti. O persoană este audiată în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei Judeţene Prahova, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au făcut marţi două percheziţii la locuinţele unor persoane din comuna Poseşti şi au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, peste 13.000 de litri de băuturi alcoolice şi o instalaţie artizanală de tip alambic, folosită la distilarea alcoolului.

Descinderile au avut loc într-un dosar în care procurorii şi poliţiştii cercetează fapte de evaziune fiscală şi producerea şi comercializarea de alcool în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Conform anchetatorilor, în perioada septembrie-noiembrie 2016, suspecţii din acest dosar ar fi produs băuturi spirtoase fără autorizaţie şi ar deţine cantităţi de astfel de băuturi peste limita admisă de codul fiscal.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 113.000 lei, precizează anchetatorii.  

O persoană a fost adusă la audieri cu mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.