Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), anunţă, joi, că a identificat pe internet un site - www.digitale-vignette-online.ro – care nu este autorizat să vândă vinietă valabilă pentru drumurile din România şi unde cei care cumpără plătesc tarife şi cu 200% mai mari decât preţul real al taxei de drum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că a constatat existenţa în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro. Rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei, http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie  sau pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro”, transmite, joi, CNAIR, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.
Oficialii CNAIR menţionează că la achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro utilizatorii achită „costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% faţă de preţul real al unei roviniete”, ei exemplifică, astfel, că pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislaţia în vigoare, iar pe portalul www.digitale-vignette-online.ro suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă “taxa de servici”.
Compania naţională de drumuri precizează că nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.