Pompierii din Galaţi au acţionat toată noaptea pentru stingerea incendiului care a cuprins, duminică, un depozit de anvelope pentru utilaje miniere. Luni dimineaţă, un echipaj de la ISU Galaţi se află încă la locul incendiului pentru că mai sunt focare izolate care se pot reaprinde. Pagubele în urma incendiului sunt de peste 400.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, incendiul a fost anunţat în jurul orei 13.30. Iniţial s-a ştiut că flăcările au cuprins un teren cu vegetaţie uscată din Zona Liberă Galaţi, dar la faţa locului echipajele de pomieri au descoperit că focul a ajuns şi la un depozit de cauciucuri. Intervenţia a fost dificilă din cauza fumului gros.

Pompierii care au ajuns la locul incendiului au încercuit zona şi au declanşat operaţiunile de stingere de la depozitul deasupra căruia se ridica foarte mult fum.

Zeci de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea incendiului care risca să se extindă şi la societăţile comerciale din jur, societăţi care lucrează cu gaz petrol lichefiat şi cu produse petroliere. Având în vedere pericolul major, forţele s-au concentrat pe izolarea si localizarea incendiului şi apoi pe stingere. Misiunea a fost una extrem de dificilă. Cauciucurile care ardeau aveau circa doi metri şi cântăreau până la două tone.

În afara maşinilor de intervenţie, în zonă a acţionat şi un buldoexcavator cu care au fost mutate anvelopele ce nu fuseseră cuprinse de foc într-o zonă sigură. Circa 100 de cauciucuri au fost salvate, dar alte 100-150 au ars.

Valoarea pagubelor a fost estimată la peste 400.000 de euro.

Şi la această oră, un echipaj de pompieri se află la locul incendiului pentru că mai sunt focare izolate.

Poliţia Galaţi încearcă să găsească persoana care a dat foc vegetaţiei uscate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.