Pompierii au reuşit, după mai bine de 36 de ore, să stingă incendiul izbucnit, sâmbătă seară, la groapa de gunoi de la marginea municipiului Cluj, cauzele declanşării acestuia fiind în curs de stabilire, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, a declarat, luni, pentru News.ro, că duminică seară au fost retrase cinci din cele şase autospeciale trimise să stingă incendiul izbucnit sâmbătă, în jurul orei 21.00, la rampa de depozitare a deşeurilor menajere.

"În cursul nopţii de duminică spre luni, în zonă a rămas o singură autospecială, care a continuat acţiunea de stingere, în condiţiile în care cea mai mare parte a focarelor fuseseră eliminate. Luni dimineaţă, la ora 9.00, s-a retras şi această maşină, incendiul fiind stins. Există însă oricând riscul să se reaprinsă", a spus Andrei Biriş.

Potrivit comunicatului citat, la operaţiunile de stingere a incendiului de la groapa de gunoi municipiului Cluj au fost implicaţi, timp de 36 de ore, peste 40 de subofiţeri şi cadre din conducerea unităţii şi au fost utilizate aproximativ 500 de tone de apă pentru stingerea focarelor de incendiu.

"Intervenţia pompierilor militari a fost îngreunată de faptul că aceste deşeuri ard în masă, stivele au fost de o înălţime considerabilă, iar multiplele focare ale incendiului s-au manifestat diferit şi au fost răspândite pe o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi. Pentru stingerea în masă a stivelor de deşeuri, a fost necesară desfacerea lor prin utilizarea utilajelor din obiectiv şi apoi a fost refulată apa în masa acestora, acţiune extrem de elaborioasă şi solicitantă pentru toate forţele angrenate", se arată în comunicatul de presă al ISU Cluj.

Conform aceleiaşi surse, pentru facilitarea accesului autospecialelor de intervenţie a fost consolidată una dintre căile de acces la groapa de gunoi, iar cele şase autospeciale au fost alimentate de la hidranţii aflaţi la o distanţă de aproximativ patru kilometri faţă de locaţia incendiului, "distanţă parcursă de autospecialele de stingere de peste 60 de ori, dus-întors".

Cauza probabilă a incendiului este în curs de cercetare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.