Ancheta poliţiei în cazul incendiului produs în preziua alegerilor locale la locuinţa lui Dănuţ Dumitru Resvanţă, candidatul UNPR la primăria Tiha Bârgăului din Bistriţa Năsăud, şi al incendierii unei maşini de poliţie din aceeaşi localitate este în plină desfăşurare, fiind arestat chiar candidatul care a reclamat incidentul, iar alte patru persoane sunt cercetate sub control judiciar, arată chestorul Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vizavi de evenimentele din judeţul Bistriţa Năsăud au fost alocate resurse importante din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost ofiţeri din cadrul structurilor centrale care au plecat la Bistriţa Năsăud, au desfăşurat activităţi împreună cu cei din cadrul inspectoratului şi celelalte structuri. Pot să vă confirm la acest moment că au fost identificaţi cinci suspecţi faţă de care s-au luat măsuri preventive, unul fiind arestat preventiv, ceilalţi sunt sub control judiciar. Este un bărbat care a reclamat înainte, în dimineaţa zilei de 4 iunie, că i-a fost incendiată casa”, a declarat chestorul Bogdan Despescu, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Suspectul arestat preventiv este Dănuţ Dumitru Resvanţă, candidatul UNPR la primăria Tiha Bârgăului din Bistriţa Năsăud. Poliţia Română arată, într-un comunicat remis agenţiei News.ro că, din datele strânse în anchetă, bărbatul şi-ar fi incendiat locuinţa şi ar fi tras mai multe focuri de armă în propria maşină. Resvanţă a dat vina pentru incidente pe contracandidaţii săi din partea PSD şi PNL.

"În urma percheziţiilor au fost ridicate o armă de vânătoare şi trei ţevi pentru o armă de vânătoare confecţionată artizanal, un pistol neletal, o arbaletă, şapte cartuşe de diferite calibre, trofee de cervide, laţuri pentru capturarea vânatului, alte obiecte şi înscrisuri relevante pentru cauză. De asemenea, au fost indisponibilizate un autoturism de teren şi un ATV”, se arată în comunicatul citat.

Dosarul penal a fost deschis pentru tentativă de omor calificat, distrugere în formă agravată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, înşelăciune privind asigurările, inducerea în eroare a organelor judiciare şi fals în declaraţii, potrivit Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.