Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au găsit, în şapte autocare, peste 8.400 de articole textile, încălţăminte, genţi şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care patru cetăţeni turci şi trei cetăţeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară. Valoarea bunurilor s-ar ridica la 1,17 milioane de lei dacă ele ar fi comercializate ca produse de marcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni pentru combaterea traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele de bagaje a şapte autocare, cantitatea totală de 8.472 de articole textile, încălţăminte, genţi şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetăţeni turci şi trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 32 şi 62 de ani. Aceştia au declarat că o bunurile respective erau transportate pentru diverse persoane, respectiv intenţionau să le comercializeze, nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 1.170.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.