În ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la peste 2.500 de solicitări ale cetăţenilor, au fost constatate peste 7.100 de fapte contravenţionale şi 610 permise de conducere au fost reţinute, 160 pentru viteză, 48 pentru alcool şi 6 pentru droguri, anunţă Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la peste 2.500 de solicitări ale cetăţenilor, au fost constatate peste 7.100 de fapte contravenţionale şi 610 permise de conducere au fost reţinute. La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 392 de acţiuni şi au intervenit la 2.506 evenimente, dintre care 2.102 au fost sesizate de cetăţeni prin 112”, se arstă în comunicatul Poliţiei Române. 

De asemenea, au fost depistate 15 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 62 de măsuri preventive.

”Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 7.106 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.633.137 de lei”, precizează instituţia.

”Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 80 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 610 permise de conducere, dintre care 160 pentru viteză, 48 pentru alcool şi 6 pentru droguri. De asemenea, au fost retrase 297 de certificate de înmatriculare”, mai anunţă Poliţia. 

Tot ieri, în cadrul acţiunii BLOCADA, organizată din dispoziţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

”Astfel, la nivel naţional, peste 3.789 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au fost organizate 410 filtre, în cadrul activităţilor desfăşurate, fiind verificate 6.580 de autovehicule şi legitimate 9.937 de persoane”, se menţionează în comunicat.

Acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic au continuat, fiind efectuate 3.087 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest şi 158 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive.

”În cadrul acţiunii Blocada, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 9 de conducere sub influenţa alcoolului. Au fost reţinute 210 permise de conducere, dintre care 23 pentru alcool şi 74 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 151 de certificate de înmatriculare”, mai spune Poliţia Română.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.