În ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la peste 2.300 de solicitări ale cetăţenilor, fiind constatate peste 9.300 de fapte contravenţionale iar 706 permise de conducere au fost reţinute, dintre care 311 pentru viteză, 80 pentru alcool şi 11 pentru droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română anunţă că sâmbătă poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 484 de acţiuni şi au intervenit la 2.360 de evenimente, dintre care 2.006 au fost sesizate de cetăţeni prin 112.

”De asemenea, au fost depistate 18 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 38 de măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 9.313 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.597.431 de lei”, se precizează într-un comunicat.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 145 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 706 permise de conducere, dintre care 311 pentru viteză, 80 pentru alcool şi 11 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 351 de certificate de înmatriculare.

Poliţia Română anunţă că, în cadrul acţiunii BLOCADA, organizată din dispoziţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

”Astfel, la nivel naţional, peste 4.200 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au fost organizate 567 de filtre, în cadrul activităţilor desfăşurate, fiind verificate peste 8.500 de autovehicule şi legitimate peste 13.400 de persoane”, arată Poliţia Română.

Acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic au continuat, fiind efectuate peste 4.600 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest şi 263 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive.

”În cadrul acţiunii Blocada, poliţiştii au constatat 46 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 22 de conducere sub influenţa alcoolului. Au fost reţinute 377 de permise de conducere şi retrase 212 certificate de înmatriculare”, mai anunţă Poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.