Poliţiştii au ridicat peste 25 de tone de otravă pentru rozătoare, în urma unor controale la societăţi comerciale cu puncte de lucru într-un complex comercial din judeţul Ilfov, anunţă, duminică, Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de cei de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române, au verificat punctele de lucru a două societăţi comerciale aflate într-un complex comercial din judeţul Ilfov.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că administratorii uneia dintre societăţi ar fi importat din China produse raticide (otravă pentru rozătoare), în compoziţia cărora se află substanţa activă ”bromadiolone”, clasificată ca fiind foarte toxică. Pentru aceste produse societatea importatoare nu avea avize de omologare şi documente necesare pentru import şi comercializare. Totodată, s-a mai stabilit că la punctul de lucru al celeilalte societăţi ar fi fost comercializată ilegal această substanţă.

La punctele de lucru şi în depozitele închiriate de cele două societăţi a fost descoperite şi ridicate aproximativ 25 de tone de otravă pentru şoareci, sub diferite forme de ambalare.

Poliţiştii au mai stabilit că cele două societăţi nu sunt autorizate pentru comercializarea produselor chimice, nu deţin autorizaţii de mediu, pentru desfăşurarea de activităţi cu impact major asupra mediului şi nici autorizaţii sanitare de funcţionare.

În urma verificării documentelor s-a stabilit că administratorii societăţii importatoare ar fi introdus în mod ilicit în România, în total, 28 de tone de produse raticide neomologate.

În acest caz, cercetările sunt continuate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru producerea, deţinerea, precum şi pentru orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, fără drept.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.