Poliţiştii au confiscat 446 de kilograme de peşte, un autovehicul, o ambarcaţiune cu motor şi 12 unelte de pescuit, în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei Române, în perioada 4 - 6 august poliţiştii Servicului de Poliţie "Delta Dunării” au făcut trei acţiuni şi opt controale în Delta Dunării, pe căile navigabile ale fluviului Dunărea şi pe căi rutiere, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, în urma cărora au fost constatate şapte infracţiuni, între care două prevăzute în Codul Penal şi cinci în legea privid pescuitul şi acvacultura, anunţă Poliţia Română într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

În urma acestor acţiuni, două persoane au fost duse la poliţiei şi amnedate cu 1.200 de lei în baza actelor normative privind pescuitul şi acvacultura şi au fost indisponibilizate 446 de kilograme de peşte proaspăt din diferite specii, un autovehicul, o ambarcaţiune tip Lotcă, un motor de ambarcaţiune şi 12 unelte de pescuit.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au descoperit pe DN 22, în localitatea Baia din judeţul Tulcea, un bărbat,din Babadag care transporta, fără documente legale de provenienţă, 334,5 kilograme de peşte din diferite specii, cu o autoutilitară şi care a prezentat o factură, care ar fi fost întocmită în fals, cu scopul de a justifica provenienţa peştelui transportat. Autoutilitara a fost indisponibilizată, peştele a fost confiscat şi predat spre valorificare către o societate de profil, iar în cauza a fost întocmit dosar penal.

Totodată, în  5 august, la ora 03:20, pe canalul Gârla Turcească din judeţul Tulcea, a fost prins un bărbat de 66 de ani, din Sfântu Gheorghe, la scurt timp după ce ar fi desfăşurat activităţi de braconaj piscicol, într-o zonă interzisă pescuitului comercial, folosind şapte setci din fir textil şi o setcă monofilament, cu ajutorul cărora ar fi capturat aproape o sută de kilograme de peşte proaspăt din diferite specii. Ambarcaţiunea folosită pentru prinderea peştelui, o lotcă echipată cu motor outboard nu era licenţiată pentru activităţi de pescuit comercial şi a fost ridicată în vederea confiscării, iar peştele a fost confiscat şi predat spre valorificare către o societate de profil piscicol.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.