Un poliţist local din Bucureşti a fost reţinut de procurori, fiind acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. El a cerut bani de la o persoană care construia ilegal într-o zină protejată din Sectorul 4, fiind prins în flagrant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 09.03.2023, într-o cauză constituită ca urmare a formulării unui denunţ, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită”, au transmis, vineri, procurorii din Bucureşti.

Potrivit acestora, în 6 martie, un poliţist local din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti - Direcţia Control – Serviciul desfinţări construcţii ilegale, a constatat că la imobilul deţinut de denunţător la o adresă din Bucureşti, Sector 4, într-o zonă inclusă în categoria zonelor protejate, se efectuează lucrări pentru care nu s-a obţinut autorizaţia prevăzută de lege.

”În data de 08.03.2023, inculpatul a pretins de la denunţător o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu de luare a măsurilor legale ca urmare a celor constatate în data de 06.03.2023, susţinând totodată că va interveni şi pe lângă superiorii săi ierarhici pentru ca nici aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu cu privire la respectivele constatări. În data de 09.03.2023, inculpatul a primit suma de 3.000 de lei de la denunţător în scopul menţionat anterior, fiind prins în flagrant”, au mai transmis procurorii.

Joi, inculpatul a fost reţinut pentru o durată de 24 de ore, iar vineri urmează a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.