Poliţia Română anunţă că a prins doi bărbaţi din judeţul Galaţi care ar fi expediat, din Olanda, un colet conţinând droguri de mare risc disimulate printre alte produse. Pentru a se asigura că transportul de droguri se va realiza în siguranţă, cei doi ar fi însoţit şi supravegheat autoutilitara folosită de firma de transport, până pe teritoriul României. Asupra celor doi bărbaţi au fost găsiţi 15.700 de euro, 1.100 de lei şi 6 telefoane mobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraş-Severin, au demarat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, anunţă Poliţia Română. ”Doi bărbaţi, din judeţul Galaţi, bănuiţi de comiterea faptelor, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Astfel, în noaptea de 3 spre 4 noiembrie, în jurul orei 00.00, poliţişti de la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa au observat, pe strada Făgăraşului din municipiu, un autoturism înmatriculat în judeţul Galaţi, al cărui conducător auto, la vederea semnalului regulamentar de oprire efectuat de unul dintre poliţişti, ar fi încercat să fugă, acroşând două autoturisme parcate.

”Poliţiştii rutieri au pornit în urmărirea autoturismului, la un moment dat pasagerul din dreapta faţă coborând din autoturism şi fugind într-o direcţie necunoscută. La volanul autoturismului, a fost identificat un bărbat, de 28 de ani, din judeţul Galaţi, care a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând suspiciuni rezonabile cu privire la consumul de substanţe psihoactive. De asemenea, în interiorul maşinii, au fost descoperite o ţigaretă confecţionată artizanal, cu conţinut de canabis, un plic conţinând materie vegetală (canabis ) şi un aparat de vidat, ce au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor”, se arată în comunicat.

Potrivit Poliţiei Române, ”cel de-al doilea ocupant al autoturismului, de 30 de ani, a fost prins ulterior, în apropierea locului faptei, de poliţistul criminalist prezent pentru efectuarea cercetării la faţa locului şi condus la sediul Poliţiei, cu sprijinul unui echipaj de jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin”.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea prezenţei substanţelor psihoactive în organism, fiind întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

”În urma investigaţiilor efectuate, în cursul nopţii, poliţiştii rutieri au identificat în municipiul Reşiţa, un autoturism, care ar fi efectuat transport internaţional de colete, în interiorul căruia a fost descoperit un colet, conţinând 6 pungi din material plastic, sigilate prin vidare, disimulate printre alte produse, pungi care conţineau o substanţă pulverulentă de culoare alb-cristalin, în cantitate totală de 6 kilograme de cristal, droguri de mare risc – 3-CMC.

Cei 2 bărbaţi s-ar fi deplasat la o firmă de transport, cu sediul în Reşiţa, în vederea ridicării unui colet expediat din Olanda, având ca destinaţie municipiul Bucureşti. Din cercetări s-a stabilit că cei 2 bărbaţi ar fi expediat, din Olanda, un colet conţinând droguri de mare risc disimulate printre alte produse şi, pentru a se asigura că transportul de droguri se va realiza în siguranţă, cei 2 bărbaţi ar fi însoţit şi supravegheat autoutilitara folosită de firma de transport, până pe teritoriul României”, arată Poliţia. Drogurile ar fi urmat a fi comercializate către consumatori din Galaţi şi judeţele limitrofe

”Asupra celor doi bărbaţi au fost găsiţi 15.700 de euro, 1.100 de lei şi 6 telefoane mobile, bunuri ce au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor. La data de 4 noiembrie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş Severin au dispus reţinerea celor 2 bărbaţi, pentru 24 de ore. În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş Severin a dispus arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile”, precizează Poliţia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.