Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 22.191 de kilograme de deşeuri de alamă (şpan), pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 21.04.2021, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră aflaţi în serviciu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 43 de ani. Semiremorca ansamblului rutier era încărcată cu deşeuri de alamă (şpan) de pe teritoriul Bulgariei şi avea ca destinaţie o societate comercială din Italia”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că, existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, vameşii au solicitat sprijinul reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pentru întreaga cantitate de deşeuri transportată, însumând 22.191 de kilograme, documentaţia de notificare pentru circulaţia transfrontalieră nu era completă.

În cauză, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-menţionat.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.