Poliţia Capitalei anunţă că face cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere după protestul de la sediul Ministerului Justiţiei, unde doi bărbaţi au aruncat vopsea roşie şi cuţite pe scări. În acest caz au fost audiaţi martori şi persoanele implicate, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Capitalei precizează, cu privire la situaţia înregistrată la sediul Ministerului Justiţiei, că face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Conform sursei citate, a fost făcută cercetarea la faţa locului şi au fost ridicate imagini surprinse de camerele de supraveghere. De asemenea, au fost audiaţi martori, precum şi persoanele implicate.

Poliţia Capitalei mai precizează că urmează a fi sesizată unitatea de parchet competentă material şi teritorial.

Un protest inedit împotriva Legii recursului compensatoriu a avut loc, luni, la sediul Ministerului Justiţiei, unde doi bărbaţi au aruncat vopsea roşie şi cuţite pe scările Ministerului Justiţiei.

De asemenea, aceştia au împrăştiat pe scări şi fotografii ale ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

În cele din urmă, autorii protestului au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la secţie.

Protestul a avut loc după crima comisă la Mediaş, judeţul Sibiu, de un bărbat eliberat în baza recursului compensatoriu. Agresorul, eliberat în mai 2018 din penitenciar, a lovit victima de unsprezece ori cu un cuţit.

Ministerul Justiţiei afirmă, în răspunsul la o interpelare a deputatului liberal Florin Roman, că 188 de infractori liberaţi mai devreme in baza legii recursului compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă: crime, tentative de crimă, violuri, tâlharii. "În cadrul unui răspuns oficial, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader susţine că 188 de infractori liberaţi mai devreme in baza legii regimului compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă: crime, tentative de crimă, violuri, tâlhării. O altă informaţie oficială este că în perioada 19.10.2017-23.11.2018 au fost eliberaţi, în baza aceleiaşi legi, 10.880 de deţinuţi. Din totalul acestor persoane, 649 au revenit in unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, iar 188 au comis violuri, crime şi tâlhării", a precizat Florin Roman.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.