Unele persoane afectate de incendiul izbucnit miercuri dimineaţă în blocul din cartierul Titan vor fi cazate în centre ale Direcţiei de Asistenţă Socială Bucureşti, după ce Primăria Sectorului 3 a constatat că acestea nu aveau forme legale şi nu a putut găsi soluţii pentru ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Fondului Imobiliar (AFI) şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS) a Municipiului Bucureşti s-au întâlnit miercuri seară, la Primăria Capitalei, pentru a încerca să identifice soluţii pentru cazarea unor persoane care locuiau în blocul din cartierul Titan.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, a precizat că Primăria Sectorului 3 a semnalat faptul că există câteva persoane care locuiau acolo fără forme legale, iar pentru acele persoane a fost solicitat ajutorul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii AFI şi DGAS au stabilit că acele persoane pot fi cazate în centrele DGAS, cum ar fi Centrul din Pallady sau Centrul ”Mama şi copilul”. De asemenea, persoanele cazate în centrele municipalităţii vor primi şi hrană.

Primăria Sectorului 3 a anunţat că oferă adăpost şi ajutor financiar persoanelor afectate de incendiul din bulevardul 1 Decembrie, primarul convocând  o şedinţă de îndată a Consiliului Local.

Primăria Sectorului 3 a precizat că în urma incendiului izbucnit la mansarda unui bloc de locuinţe, proprietate privată, au fost afectate în totalitate 34 de apartamente şi parţial alte 104.

În cadrul şedinţei de îndată, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind ”acordarea unor beneficii sociale constând în sume de bani pentru închirierea unei locuinţe, precum şi cazarea în regim de urgenţă a persoanelor/familiilor afectate de incendiu”. Acesta prevede măsuri de sprijin pe termen lung, pe care Primăria Sectorului 3 le oferă persoanelor cu locuinţe afectate de incendiu.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, persoanele sau familiile afectate în urma incendiului, care locuiesc în blocul situat în bd. 1 Decembrie 1918 nr. 15A şi care au domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 3, vor fi cazate în regim de urgenţă, pentru o perioadă temporară, în imobilele aflate la dispoziţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

De asemenea, pentru depăşirea stării de dificultate acestea vor primi beneficii sociale în valoare de 1.000 de lei/lună pentru închirierea unor locuinţe, pentru o perioadă de maxim 12 luni.

"Facem precizarea că, după evaluarea situaţiei sociale şi a valorii pagubelor produse, pentru persoanele care nu deţin asigurare de locuinţă vor fi aplicate prevederile Hotărârii nr. 173/2014 a Consiliului Local al Sectorului 3 privind aprobarea Metodologiei de acordare a unor beneficii sociale", se arată în comunicatul transmis de Primăria Sectorului 3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.