Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, peste o sută de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 kilometri la oră. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 229 kilometri la oră, pe autostrada A1. Toţi şoferii au fost amendaţi, fiindu-le reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 23 aprilie – 1 mai, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat peste o sută de şoferi care circulau cu peste 180 de kilometri la oră.

Astfel, pe autostrada A1, 56 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 180 km/h şi 229 km/h.

De asemenea, pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 3 conducători auto care se deplasau cu viteze de 188 km/h, 191 km/h şi 199 km/h.

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, poliţiştii au depistat 43 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 213 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 24 aprilie, la ora 15.06, la kilometrul 73 al Autostrăzii A1, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 25 de ani, din localitatea Bujoreni, judeţul Vâlcea, care conducea cu viteza de 229 km/h.

Toţi conducătorii auto depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Potrivit poliţiştilor, depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.