Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în lanurile din apropierea graniţei, 25 cetăţeni din Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Arad, au au observat pe direcţia localităţii de frontieră Nădlac mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Grupul, format din 25 de persoane - şase bărbaţi, trei femei şi 16 minori - a fost oprit în apropierea graniţei şi dus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, nouă adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani, şi şaisprezece minori, cu vârste între 1 an şi 16 ani, toţi solicitanţi de azil în ţara noastră. Cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.