Peste două tone de materiale feroase şi neferoase, pentru care nu exista documentaţia legală, au fost recuperate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni pentru reducerea numărului de furturi din vagoanele de marfă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, în 27 august, poliţiştii de la transporturi au avut o acţiune pentru combaterea sustragerilor din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente de la mijloacele de material rulant. 
 
Astfel, poliţiştii, cu sprijinul a 25 de angajaţi feroviari, au verificat 55 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată şi 35 în triaje. 
 
Totodată, au fost făcute controale în depouri, revizii, parcuri reci, în linie curentă, precum şi în magazii de piese de schimb, fiind constatat un caz în care au existat nereguli.
 
"În cadrul acţiunii, au fost verificate 138 de unităţi care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, de unde au fost recuperate 2.355 de kilograme de astfel de materiale, pentru care nu exista documentaţia legală. Poliţiştii au întocmit 3 dosare penale, în care sunt cercetate 5 persoane", arată Poliţia Română.
 
De asemenea, au fost făcute 62 de controale la firme de pază care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare. 
 
Poliţiştii au aplicat 195 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 116.555 de lei. 
 
De exemplu, în urma controlului făcut la o societate comercială, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti au descoperit aproximativ 15.000 kilograme de deşeuri de saboţi de frânare şi 75.000 de kilograme de roţi şi bandaje de roţi provenite de la vagoane, pentru care se efectuează verificări cu privire la actele de provenienţă. 
 
La rândul lor, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş au făcut un control la o societate ce are ca obiect de activitate achiziţionarea de materiale reciclabile. Un bărbat ar fi valorificat, în anul 2017, la centrul de colectare 42.500 de kilograme de fier vechi, despre care ar fi specificat că provin din gospodăria proprie şi ar fi încasat 40.933 de lei. Acesta nu ar fi declarat nici veniturile realizate, în vederea sustragerii de la plata impozitelor către bugetul general consolidat al statului. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.