Poliţiştii români şi autorităţile de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 624 de persoane şi 87 de autovehicule semnalate prin Sistemul Informatic Schengen, pe teritoriul României fiind localizate 362 de persoane căutate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei Române, în perioada 11 – 18 mai au fost localizate pe României 362 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen,  în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 136 de  persoane care erau căutate pentru proceduri judiciare şi 15 persoane date dispărute de autorităţile din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 23 de documente şi au fost depistate 71 de autovehicule căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 262 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin Biroul SIRENE. Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, alte 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar şase persoane erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor patru documente, un certificat de înmatriculare şi 16 autovehicule, bunuri căutate de autorităţile române pentru a fo confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională -Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.