Poliţiştii români şi partenerii din statele membre Schengen au găsit, în ultima săptămână, 515 persoane, 51 de autovehicule şi 18 documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 21-28 decembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării, 349 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

"Poliţiştii români au pus în aplicare 8 mandate europene de arestare, au depistat 59 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen,108 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen", arată sursa citată.

De asemenea, au fost ridicate 14 documente şi au fost găsite 44 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 166 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene.

Dintre acestea, 10 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare,15 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 16 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar două erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, şapte autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 4 documente semnalate de România.

Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională -Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.