Peste 50 de kilograme khat, drog cunoscut şi ca marijuana africană, un kilogram de canabis, precum şi cocaină, heroină şi amfetamine au fost descoperite de poliţişti după aproape 180 de percheziţii făcute în ultimele două săptămâni, 74 de persoane fiind reţinute sau arestate şi alte 12 cercetate sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Percheziţiile au avut loc în perioada 27 mai - 9 iunie, în cadrul unor dosare penale instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind vizate grupări suspectate de trafic de persoane, trafic şi consum de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani, potrivit Poliţiei Române.

Anchetatorii au făcut 176 de percheziţii la 283 de persoane, atât în imobilele folosite de acestea, cât şi în autovehicule pe care le utilizau în activitatea infracţională. În baza probelor deţinute de anchetatori, 74 de persoane au fost reţinute sau arestate, iar alte 12 sunt cercetate sub control judiciar.

În imobilele şi maşinile percheziţionate au fost găsite şi confiscate 57 de kilograme de khat, 931 de grame de canabis, 22 de plante de canabis, 43 de grame de cocaină, 75 de grame de heroină, 26 de doze de heroină, patru grame de amfetamină, 283 de comprimate, 1,5 grame de metamfetamine, 20 de grame de substanţe psihoactive, 128 de plicuri cu diverse substanţe, 15 grame de fragmente vegetale, trei cântare folosite la cântărirea drogurilor, şapte grindere şi o instalaţie artizanală.

Anchetatorii au indisponibilizat două autovehicule şi patru utilaje agricole şi au ridicat 186.482 de lei, 11.280 de euro şi 6.118 dolari.

De asemenea, pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de 11.780.216 lei, 5.513 euro şi 368.400 de dolari.

La acţiuni au participat 429 de poliţişti de la combaterea criminalităţii organizate, a precizat Poliţia Română. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.