Poliţiştii specializaţi în arme, explozibili şi substanţe periculoase au organizat mai multe acţiuni în perioada 23-27 mai în urma cărora peste 50 de arme letale şi 800 de cartuşe au fost confiscate, multe dintre ele fiind sustrase din străinătate şi introduse ilegal în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii au organizat, în total, 86 de percheziţii domiciliare şi 56 de controale directe în urma cărora au fost ridicate 51 de arme supuse autorizării şi 803 cartuşe, de diferite calibre, introduse ilegal în ţară, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române remis agenţiei News.ro.

La unele dintre percheziţiile organizate, marţi, la Galaţi, poliţiti au descoperit o armă letală cu lunetă, un pistol cu glonţ, o armă neletală (puşcă de tir sportiv cu aer comprimat), 35 de cartuşe cu glonţ şi cinci tuburi de cartuş cu glonţ. Din cercetări a reieşit că arma letală prevăzută cu lunetă şi pistolul cu glonţ ar fi fost sustrase din Italia, se arată în comunicat.

Suspectul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.