Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă au intervenit în acest sezon estival la peste 44.000 de solicitări, cele mai multe în Mangalia, Năvodari, Costineşti şi Mamaia, iar autospecialele instituţiei au parcurs în această vară peste 1.3 milioane de kilometri, deşi 70 la sută din parcul auto trebuie reînnoit, iar cele mai multe dintre maşini, casate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Serviciului de Ambulanţă Constanţa, Laurenţiu Bădescu, a declarat miercuri, în cadrul Colegiului Prefectural, că în timpul sezonului estival cadrele medicale au avut peste 44.000 de solicitări.

“Au fost 44.206 solicitări, dintre care pentru accidente de submersie – 72, accidente rutiere – 680, lipotimii - 637. În Costineşti au fost 870 de solicitări, în Mamaia – 802, în Mamaia Sat – 57, în Mangalia - 2438, în Năvodari – 1396, Eforie Sud - 360, Eforie Nord - 527 Neptun – 260, Saturn – 126, Olimp - 61 de solicitări, Vama Veche – 233, Cap Aurora – 23, Jupiter - 105 şi 2 Mai - 152 de solicitări”, a afirmat directorul Serviciului de Ambulanţă.

El spune că ambulanţele au parcurs peste 1.300.000 de kilometri, iar 70 la sută dintre maşini trebuie casate.

“În această perioadă estivală, am avut o operative 55 de ambulanţe de urgenţă şi aceste ambulanţe au parcurs 1.370.000 de kilometri. Ambulanţele sunt fabricate din anul 2007 până în 2015, în proporţie de 70% ele trebuind a fi casate, au peste două, trei norme de casare”, a explicat Laurenţiu Bădescu.

La finalul Colegiului Prefectural, şeful Serviciului de Ambulanţă Constanţa le-a spus jurnaliştilor că ambulanţele care trebuie casate au între 500.000 şi 600.000 de kilometri, unele ajungând chiar la un milion de kilometri parcurşi. El spune că multe din ambulanţe au fost reparate în această vară, fondurile provenind de la Ministerul Sănătăţii şi a făcut un apel către Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa dacă se pot implica pentru a ajuta Serviciul Judeţean de Ambulanţă, fiind posibil să se anunţe o iarnă grea, cu intervenţii dificile.

Laurenţiu Bădescu a mai spus că în această vară activitatea a fost îngreunată şi din cauza traficului între Mangalia – Constanţa şi Năvodari Constanţa. “Am avut probleme cu traficul înspre Mangalia şi înspre Năvodari. Sunt multe transferuri între spitale. Spitalele orăşeneşti nu pot să rezolve anumite intervenţii mai complexe şi atunci trebuie să trebuie să le transferăm la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa”, a precizat directorul Serviciului de Ambulanţă.

Întrebat dacă s-a întâmplat ca o ambulanţă să aibă probleme tehnice în timp ce transporta un bolnav, Laurenţiu Bădescu a spus că au existat asemenea cazuri.” Da, s-a întâmplat, şi a venit în sprijin altă ambulanţă. Am rămas la un moment dat fără ambulanţă de rezervă, ceea ce era la limită, era un prag de colaps, efectiv, dacă nu puteam să le mai reparam. Încă o remarcă, sunt 44.000 de solicitări pe cele trei luni de sezon estival, gândiţi-vă că un oraş mai mic din judeţul Constanţa are 40 de mii de locuitori. Deci, noi am mutat efectiv un oraş”, a menţionat directorul Serviciului de Ambulanţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.