Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu, împreună cu angajaţi ai Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale făcute în două camioane, cantitatea de 34.620 de kilograme deşeuri din aluminiu şi hârtie, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale. Deşeurile erau aduse din Bulgaria, pentru o firmă din judeţul Olt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au făcut, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 31, respectiv 39 de ani. Unul dintre şoferi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu, iar celălalt transporta deşeuri din hârtie.

"Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menţionate, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un automarfar transporta cantitatea de 18.840 de kilograme deşeuri din aluminiu, iar celălalt transporta 15.780 de kilograme deşeuri din hârtie", arată sursa citată.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că ambele transporturi erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie o societate comercială din judeţul Olt.

Conform sursei citate, ambii şoferi au prezentat documentaţiile de notificare pentru circulaţia transfrontalieră însă acestea erau incomplete. Astfel, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru cele două camioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.