Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au acţionat zilnic în minicavanţa de Rusalii, mulţi dintre ei fiind şi luni prezenţi pe principalele drumuri sau în punctele de trecere a frontierei. De joi până duminică, au fost date peste 7.000 de sancţiuni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, peste şapte sute de infractori fiind prinşi în flagrant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de MAI, în perioada 1-4 iunie au fost organizate peste 740 de manifestări publice de amploare, la care angajaţii MAI au asigurat ordinea publică, nefiind înregistrate incidente deosebite. 

În această perioadă, au fost date 7.263 de sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind prinşi în flagrant 735 de infractori. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pentru fluidizarea traficului pe principalele drumuri naţionale au fost mobilizaţi peste 1.600 de poliţişti rutieri, fiind date 12.563 de amenzi pentru viteză excesivă. De asemenea, au fost ridicate 629 de permise de conducere. 

Peste 170 de jandarmi au acţionat în staţiunile montane, iar aproximativ 3.690 de pompieri şi paramedici au intervenit pentru stingerea a 196 de incendii şi pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a 3.470 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă.

Totodată, pompierii şi paramedicii mobilizaţi în punctele de lucru temporare din judeţul Constanţa au intervenit în acest weekend pentru stingerea a trei incendii. 

Elicopeterele Inspectoratului General de Aviaţie au realizat 62 de misiuni pentru persoane care aveau nevoie de transportul la spital.

În aceste zile, 803.272 de persoane au tranzitat frontiera de stat a României. Dintre acestea, 378.569 au intrat în ţară şi 424.703 au ieşit din România.

Poliţiştii de frontieră rămân mobilizaţi şi luni la capacitate maximă în punctele de trecere a frontierei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.