Peste 200 de persoane au fost evacuate de urgenţă de pompieri, jandarmi şi poliţişti, în urma inundaţiilor care au afectat şapte judeţe, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele 24 de ore, MAI a avut pregătiţi peste 7.000 de angajaţi, dintre aceştia peste 4.500 de pompieri, jandarmi şi poliţişti intervenind în cursul nopţii trecute (joi spre vineri, n.r.) în localităţile afectate, potrivit unui comunicat al MAI.

Fenomenele meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore au afectat 89 de localităţi din judeţele Bacău, Covasna, Galaţi, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

În judeţul Bacău, 100 de persoane au fost evacuate preventiv din localităţile Mărgineni, Helegiu, Brătila şi Livezi, precizează MAI.

Alte 38 de persoane, dintre care 19 adulţi şi 19 copii, au fost salvate din situaţii critice. În localitatea Livezi un bărbat a fost găsit înecat în urma viiturilor.

În localitatea Rugineşti din judeţul Vrancea, viitura produsă joi de pe râul Trotuş acoperă încă trei kilometri pe DN2 şi pe ruta feroviară spre Adjud, mai informează Ministerul Afacerilor Interne.

Tot în localitatea Rugineşti o persoană a fost găsită decedată, fiind surprinsă de viitură.

În judeţul Neamţ, 64 de persoane au fost evacuate preventiv din localităţile Straja, Tarcău şi Hangu, iar o altă persoană izolată de ape a fost salvată.

În cursul nopţii de joi spre vineri, acţiuni de evacuare a populaţiei din zonele cu risc major de inundaţii au avut loc şi în judeţul Galaţi, 19 persoane fiind salvate din calea viiturilor în localitatea Brăhăşeşti.

Sunt în continuare fără curent electric patru localităţi - două din judeţul Neamţ şi câte una din judeţele Harghita şi Suceava.

În toate judeţele afectate de inundaţii sunt activate Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă conduse de către prefecţi, se mai arată în comunicatul MAI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.