Poliţiştii din Harghita au făcut 23 de percheziţii domiciliare în judeţele Harghita şi Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală, divulgare de informaţii şi abuz în serviciu. Aceştia au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 400 de metri cubi de material lemnos, peste 100 de litri de alcool, 3.800 de lei şi înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Română, poliţiştii din Harghita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au făcut, marţi, 23 de percheziţii domiciliare, dintre care 18 în judeţul Harghita şi 5 în judeţul Ilfov, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 427,34 m.c. de material lemnos, 113,5 litri alcool, 1 cartuş de vânătoare, un calculator, un laptop, 5 telefoane mobile, 3.800 de lei, înscrisuri şi documente de evidenţă contabile, pentru probarea activităţii infracţionale.

De asemenea, au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, faţă de tot atâtea persoane bănuite de săvârşirea faptelor. Este vorba despre 8 bărbaţi din judeţul Harghita şi unul din judeţul Argeş, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani.

”În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu. La activităţi au participat şi poliţişti ai direcţiilor de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi criminalişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată în comunicat. 

De asemenea, în activităţi au fost implicaţi şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, precum şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, specialişti criminalişti, poliţişti de investigaţii criminale, de ordine publică, de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, toţi din cadrul I.P.J. Harghita.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.