Peste 150.000 de ţigarete de contrabandă, aproape 20 de kilograme de tutun şi o armă neletală deţinută ilegal au fost ridicate de către poliţişti în urma a 24 de percheziţii făcute în judeţele Covasna, Braşov şi Bacău. În urma acşiunii, o femeie şi doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru contrabandă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, netimbrate sau timbrate necorespunzător şi nerespetarea regimului armelor şi muniţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în 4 august, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii economice din cadrul IPJ Covasna, în cooperare cu cei din Bacău şi Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, au făcut 24 de percheziţii la domiciliile sau reşedinţele unor persoane fizice, precum şi la sediile unor persoane societăţi comerciale din judeţele Covasna, Braşov şi Bacău.

În urma acestor acţiuni au fost ridicate 151.199 de ţigarete de contrabandă, 19,3 kilograme de tutun vrac şi ţigarete deteriorate, o armă neletală deţinută în mod ilegal, precum şi 7.157 de lei. Valoarea totală a bunurilor ridicate fiind de aproape 100.000 de lei.

Şapte persoane sunt bănuite că, în perioada apilie-august 2017, s-ar fi ocupat de contrabanda cu produse din tutun, prin faptele săvârşite creându-se un prejudiciu de circa 83.000 de lei la bugetul de stat.

Poliţiştii au pus în executare nouă mandate de aducere, tot atâtea persoane fiind duse la audieri. Faţă o femeie de 47 de ani şi doi bărbaţi de 48, respectiv, 27 de ani, toţi din judeţul Covasna, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, netimbrate sau timbrate necorespunzător şi nerespetarea regimului armelor şi muniţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.