Poliţiştii au verificat în ultima săptămână peste 1.500 de instituţii, unităţi bancare, instituţii de creditare, societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet şi alte firme care opereqază cu valori fiind aplicate aproape 150 de amenzi, în valoare de peste 100.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 27 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii structurilor teritoriale de ordine publică au organizat, la nivel naţional, 271 de acţiuni pentru verificarea sistemelor de securitate ale unor obiective.

Astfel, au fost controlate 1.502 de obiective care operează cu valori, respectiv unităţi şi instituţii de interes public, unităţi bancare, instituţii de creditare din categoria organizaţiilor cooperatiste şi I.F.N., societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet şi unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, unităţi poştale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar şi alte categorii de unităţi.

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 144  de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 115.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 2 persoane.                               

Poliţiştii vor continua şi în perioada următoare acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.