Poliţiştii şi procurorii fac, marţi, 28 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală în formă continuată. Încă din 2014, suspecţii ar fi înregistrat facturi fictive în contabilitate, care atestă că ar fi vândut produse către primării, prejudiciul produs bugetului statului depăşind 6,2 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pun în aplicare 28 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane juridice, din judeţele Olt (11), Giurgiu (1), Ilfov (2) şi municipiul Bucureşti (14), bănuite de evaziune fiscală în formă continuată”, a transmis, marţi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în perioada 1 februarie 2014 - 31 decembrie 2019, administratorii a 8 societăţi comerciale, din oraşul Potcoava, judeţul Olt, au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale cheltuieli care au la bază operaţiuni fictive, pentru a crea o aparenţă de legalitate a livrărilor serviciilor acestor societăţi către 60 de unităţi administrativ-teritoriale.

Astfel, a fost cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 6.200.000 de lei.

De asemenea, vor fi puse în executare şi 7 mandate de aducere.

Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.