Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş fac, miercuri, percheziţii la Liceul Tehnologic nr. 1 din Luduş şi la locuinţa unui profesor de fizică de la unitatea de învăţământ, acuzat că obişnuia să solicite diverse sume de bani elevilor pentru a-i promova la materia pe care o preda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Tribunalului Mureş, fac o percheziţie domiciliară şi una la sediul unei instituţii de învăţământ pentru probarea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu promovarea la o materie şcolară, se arată într-un comunicat al DGA.

”În cauză, se efectuează cercetări faţă de C.V., profesor în cadrul unui liceu tehnologic din Luduş, pentru luare de mită în formă continuată”, precizează DGA.

O elevă de la liceul din Luduş a depus denunţ prin care sesiza că profesorul C.V. obişnuia să solicite diverse sume de bani elevilor pentru promovarea la materia pe care o preda.

Procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale in rem în acest caz pentru luare de mită.

Surse judiciare au declarat că unitatea de învăţământ vizată de percheziţii este Liceul Tehnologic nr 1 din Luduş. Cercetările în acest caz au început după ce o elevă a liceului a depus un denunţ în care arăta că profesorul Viorel Chiru, care predă fizică, i-a dat o notă mică, apoi i-a cerut bani pentru a-i da o notă mai mare şi a promova. Ulterior, cadrul didactic i-a cerut fetei în repetate rânduri alte sume de bani.

Potrivit surselor citate, alte şase-şapte eleve aflate în aceeaşi situaţie urmează să fie audiate în cursul zilei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.