Poliţiştii fac, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii în Bucureşti şi Otopeni, la persoane bănuite că au vândut on-line, timp de patru ani, medicamente contrafăcute în România, dar şi în ţări europene, precum Spania, Germania, Anglia, prejudiciul fiind de aproximativ 300.000 de euro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice de la Poliţia Română, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fac patru percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse şi comercializare de produse alterate.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2016, persoanele bănuite ar fi înfiinţat zece site-uri, prin care ar fi promovat şi comercializat către clienţi din România şi din Spania, Italia, Belgia, Germania şi Anglia ”o gamă largă de medicamente contrafăcute, cum ar fi steroizi anabolizanţi, hormoni şi altele, cu un risc potenţial pentru sănătatea oamenilor”, spun surse din Poliţie.

Din activitatea infracţională, persoanele vizate ar fi obţinut venituri de peste 1.000.000 de euro, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 300.000 de euro.

La finalul percheziţiilor, vor fi duse la audieri cinci personae.

La acţiune participă şi specialişti criminalişti, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.