Poliţiştii fac, joi, mai multe percheziţii în judeţele Olt, Argeş şi Vâlcea, la persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.400.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul construcţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt fac, joi, nouă percheziţii în judeţele Olt, Argeş şi Vâlcea, în două dosare penale, în care au loc cercetări pentru evaziune fiscală. În urma percheziţiilor, vor fi ridicate documente de evidenţă contabilă, iar cinci persoane vor fi duse la sediul poliţiei pentru audieri.

Persoanele vizate sunt suspectate că, în perioada 2011 – 2016, în calitate de administratori a două societăţi comerciale din domeniul construcţiilor, cu sediul în Slatina şi în Scorniceşti, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli care au la bază operaţiuni fictive.

În activitatea infracţională, aceştia s-ar fi folosit de 20 de firme de tip fantomă, creând un circuit tip suveică, şi nu ar fi evidenţiat în documentele legale ale societăţii, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligaţiilor fiscale şi sustragerii de la plata bugetului de stat a T.V.A. şi a impozitului pe profit”, precizează Poliţia Română.

Prejudiciul în acest dosar este de aproximativ 2.400.000 de lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.