Poliţiştii din Caraş-Severin fac, marţi, 14 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de braconaj arheologic, urmând a fi conduse la audieri zece persoane. Suspecţii ar fi efectuat săpături neautorizate în situri arheologice, de unde ar fi prelevat bunuri culturale mobile de epocă romană şi medievale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, efectuează 14 percheziţii pe raza judeţelor Caraş-Severin, Bihor, Timiş şi Arad, la persoane bănuite că au săvârşit infracţiunea de braconaj arheologic.

În fapt, începând din 2015, suspecţii ar fi efectuat săpături neautorizate în situri arheologice, de unde ar fi prelevat bunuri culturale mobile de epocă romană şi medievale.

Vor fi puse în executare zece mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La activităţi participă şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bihor, Timiş şi Arad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.