Treisprezece percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţele Vrancea şi Dolj, dar şi în Bucureşti, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme, fiind vizate infracţiuni economice. Suspecţii ar fi obţinut, cu date nereale, finanţare pentru mai multe autovehicule.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, 13 percheziţii au loc la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite că, prin prezentarea unor date nereale, ar fi obţinut finanţare pentru trei autoturisme şi un utilaj agricol. Ulterior, bunurile ar fi fost înstrăinate ilegal către persoane din afara ţării.                                           

"Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în perioada ianuarie-martie 2019, o grupare infracţională formată din mai multe persoane ar fi indus în eroare funcţionarii a două societăţi de leasing din Bucureşti. Pentru obţine finanţarea solicitată, membri grupării ar fi prezentat date nereale legate de activitatea a două societăţi comerciale, cu sediul în Bucureşti şi Giurgiu, intrând astfel în posesia a 3 autoturisme şi a unui utilaj agricol. Ulterior, bunurile ar fi fost înstrăinate fără drept, contrar contractelor încheiate, către persoane din afara ţării", arată sursa citată.

Prejudiciul provocat astfel se ridică la aproape 193.000 de euro şi peste 140.000 de lei.

Poliţiştii au pus în aplicare trei mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi la sediul I.P.J. Vrancea.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.