Poliţiştii şi procurorii prahoveni fac, marţi, 19 percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste două milioane de lei din activităţi de construcţii, consultanţă, publicitate şi alte servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul Judeţean Prahova şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fac, marţi, 19 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat publicat de Poliţia Judeţeană Prahova, persoanele cercetate în acest dosar sunt suspectate că, în perioada 2010 - 2014, ar fi creat un circuit fiscal fictiv, prin intermediul a 16 firme, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat în vederea obţinerii unor beneficii materiale substanţiale.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au declarat, pentru News.ro, că este vorba despre firme care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum construcţii, consultanţă, publicitate şi alte servicii.

”În baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele <<fantomă>>, persoanele bănuite ar fi dedus în mod nelegal TVA şi s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit, bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 2.318.704 lei. Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate a fost supusă procesului de spălare a banilor suma de 1.112.401 lei, prin efectuarea mai multor operaţiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor”, se arată în comunica.

Anchetatorii au în acest dosar mandate de aducere pe numele a 13 persoane, suspecţii depistaţi urmând a fi duşi la audieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.