Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare miercuri 12 de mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţele Dâmboviţa şi Argeş într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 4 milioane de euro, fiind vizată o societate comercială care executa activităţi de protecţie şi gardă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 12 percheziţii, în Bucureşti, Dâmboviţa şi Argeş, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de protecţie şi pază, anunţă IGPR.

Activităţile vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale (punctele de lucru) ale unei societăţi comerciale, cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Din materialul probator administrat până în prezent au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2019, o societate comercială care executa activităţi de protecţie şi gardă, ar fi încheiat, cu o serie de companii şi firme, contracte având ca obiect prestarea de servicii de pază, încasând de la aceşti clienţi peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro).

În scopul sustragerii de la plata obligaţiilor către stat, administratorii de fapt şi de drept, respectiv directorul economic, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii şi ar fi  declarat la organele fiscale achiziţii de la 83 de societăţi comerciale, care nu ar avea la bază operaţiuni reale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 18.500.000 de lei (peste 4.000.000 de euro), reprezentând impozit pe profit în sumă totală de peste 8.400.000 de lei şi T.V.A. în sumă de peste 10.100.000 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, vor fi instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând persoanelor bănuite, respectiv părţii responsabile civilmente.

Pentru continuarea cercetărilor, vor fi emise 5 mandate de aducere şi vor fi conduse la sediul poliţiei 5 persoane pentru audieri.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Institutul Naţional de Criminalistică şi echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.