Poliţiştii din Oradea au făcut 13 percheziţii domiciliare şi au organizat un flagrant, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri şi substanţe psihoactive, ini'iat[ de un jandarm. Din grupul infracţional fac parte 20 de persoane, dintre care 16 sunt audiate, miercuri, de către procurori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Oradea au făcut 13 percheziţii domiciliare şi au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Oradea, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Astfel, a fost surprins în flagrant delict unul din membrii grupării, un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce ar fi încercat să vândă 50 de pastile de ecstasy.

”În urma probatoriului, au fost reţinute două persoane, respectiv bărbatul de 40 de ani prins în flagrant delict şi un altul, de 30 de ani, din Oradea, membru al grupului infracţional organizat, care urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă”, anunţă Poliţia Română.

În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 25.489 de lei, 7.330 de euro, 2.720 de dolari americani, 41.500 de forinţi şi 80 de lire sterline. Totodată, la finalizarea percheziţiilor domiciliare, au fost puse în executare 16 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării, cei în cauză fiind conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. Oradea, în vederea audierii şi luării măsurilor legale faţă de aceştia.

În perioada 2017 – martie, grupul infracţional organizat, constituit din 20 de persoane, toate din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 17 şi 46 de ani, coordonate de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Oradea, ar fi procurat şi distribuit substanţe psihoactive sub formă de pulbere pentru stropit, cât şi sub formă de materie vegetală preparată, către mai mulţi consumatori de astfel de substanţe din Oradea.

POtrivit anchetatorilor, grupul a fost ini'iat de un jandarm în cadrul IJJ Bihor, care, începând cu anul 2014, a fost principalul furnizor de substanţe psihoactive, pe care le-a comercializat atât en-gross, sub formă de pulbere pentru stropit, cât şi en-detail, sub formă de materie vegetală gata preparată, către mai mulţi traficanţi de astfel de substanţe de pe raza municipiului Oradea.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.