Poliţiştii şi procurorii DIICOT Piteşti au făcut, miercuri, opt percheziţii în judeţuş Argeş, la membrii unei grupări care ar fi racolat mai multe fete, inclusiv minore, pe care le-au obligat să se prostitueze. Totodată, gruparea s-ar fi ocupat şi cu vânzarea de substanţe cu efecte psihoactive. Şapte persoane vor fi duse la audieri la DIICOT Piteşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti, au făcut, miercuri, opt percheziţii domiciliare în judeţul Argeş, la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, proxenetism, efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada februarie – noiembrie 2020, sub pretextul unor relaţii de iubire şi prin promisiuni de întemeiere a unei familii, inculpaţii au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au găzduit într-o locaţie aflată pe raza municipiului Piteşti, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei", arată DIICOT.

Inculpaţii închiriau spaţiul unde fetele erau obligate să se prostitueze, postau anunţuri pe diferite site-uri de profil, pentru a atrage clienţi şi stabileau tariful practicat de fiecare minoră, acesta variind între 100 şi 300 de lei, în funcţie de durata şi natura actului sexual.

Totodată, o parte dintre inculpaţi comercializau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi droguri de risc către consumatori din judeţul Argeş.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate un grinder, un cântar electronic, 2 grame de substanţă susceptibilă a fi drog de mare risc, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice şi suporţi externi de memorie.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti vor fi duse, pentru audieri, şapte persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Argeş şi IJJ Dolj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.