Cincisprezece percheziţii au loc luni dimineaţă în Dolj şi în Bucureşti, într-un dosar privind obţinerea de certificate false de vaccinare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează 15 percheziţii domiciliare, 14 în judeţul Dolj şi una în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de complicitate la înşelăciune, instigare la fals intelectual şi instigare la fals informatic. Percheziţiile sunt desfăşurate în continuarea activităţilor efectuate de poliţiştii din Dolj, în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor”, anunţă IGPR.
 
În fapt, trei persoane, toate din judeţul Dolj, sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverinţe de vaccinare şi personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. 
 
Prin extinderea cercetărilor, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au fost identificate 45 de persoane, printre care şi cetăţeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. 
 
16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare de poliţişti, persoanele urmând a fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru audieri. 
 
La acţiune participă şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, ai Poliţiei Municipiului Craiova, Poliţiei Municipiului Calafat şi Poliţiei Municipiului Băileşti.
 
Zeci de percheziţâii au avut loc în 19 ianuarie în judeţul Dolj, la suspecţi de înşelăciune şi fals informatic, după ce aproximativ 100 de persoane au fost înregistrate în Registrul Naţional de Vaccinări deşi nu erau vaccinate.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.