Un bărbat de 47 de ani este cercetat de poliţişti, pentru înşelăciune, fiind acuzat că a vândut un autoturism de lux care nu-i aparţinea, provocând un prejudiciu de 85.000 de euro. Poliţiştii din Bucureşti au făcut trei percheyiţii la Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 25 octombrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1 au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară şi trei mandate de aducere, în Judeţul Suceava, într-un dosar penal privind fapte de înşelăciune, prejudiciul fiind de 85.000 de euro”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în perioada 23 aprilie 2023 – 18 iulie 2023, un bărbat de 47 de ani a indus în eroare reprezentantul unei societăţi din străinătate, căruia i-a promis că-i va vinde un autoturism de lux prezentând o factură fiscală falsificată pentru a atesta că este proprietarul maşinii.

”Astfel, bănuitul ar fi determinat persoana vătămată să plătească 85.000 euro, într-un cont bancar. De asemenea, bărbatul s-ar fi folosit de înscrisul falsificat în data de 28 aprilie 2023, prin transmiterea acestuia către reprezentantul persoanei vătămate, pentru a o determina să achite contravaloarea autoturismului”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că la percheziţii au fost găsite şi ridicate mai multe probe, printre care  4 ceasuri de lux ce urmează a fi expertizate, în vederea stabilirii valorii acestora şi instituirii de măsuri asigurătorii.

De asemenea, bărbatul a fost depistat şi condus la audieri, în baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare.

 

”Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, faţă de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventuiv pentru 30 de zile”, a mai transmis Poliţia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.