Patru poliţişti de la Poliţia oraşului Dărmăneşti au fost reţinuţi de procurorii din Bacău pentru luare de mită şi alte infracţiuni, după ce ar fi cerut bani de la şoferi, inclusiv de la investigatori sub acoperire, pentru a trece cu vedere abaterile la regimul rutier. În acest dosar au avut loc cinci percheziţii, inclusiv la sediul Poliţiei Dărmăneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti.

Astfel, B.I., agent şef de poliţie la Poliţia oraşului Dărmăneşti, este urmărit penal pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită, constând în faptul că în perioada 10 august - 20 octombrie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit diferite sume de bani (200 de lei, 400 de lei, 400 de lei) pentru a nu constata abaterile săvârşite la regimul rutier de către investigatorii sub acoperire şi ar fi înlesnit/ajutat la săvâşirea de către agentul de poliţie C.I. a infracţiunii de luare de mită.

Un alt agent şef de poliţie din Dărmăneşti, G.P.S., este urmărit penal pentru luare de mită, întrucât în 11 august, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit de la investigatorul sub acoperire suma de 300 de lei pentru a nu constata abaterile săvâşite la regimul rutier.

De asemenea, C.I., agent de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti, este urmărit penal pentru luare de mită şi fals intelectual, constând în faptul că în perioada 26 august - 4 noiembrie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit de la investigatorii sub acoperire diferite sume de bani (500 lei, 200 de lei, 300 de lei) pentru a nu constata abaterile săvâşite la regimul rutier, iar în 15 septembrie, cu prilejul întocmirii procesului verbal de constatare a unei contravenţii la regimul rutier, ar fi atestat în mod nereal fapte/împrejurări necorespunzătoare adevărului.

La rândul său, M.C.M, agent şef principal de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti, este urmărit penal pentru luare de mită, constând în faptul că în perioada 15-30 septembrie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit de la investigatorii sub acoperire diferite sume de bani (300 de lei, 200 de lei, 300 de lei) pentru a nu constata abaterile săvârşite la regimul rutier.

Cei patru poliţişti au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de aceştia.

În instrumentarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Serviciului Tehnic din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurori şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut, miercuri, cinci percheziţii în judeţul Bacău, inclusiv la sediul Poliţiei Dărmăneşti, într-un dosar de luare de mită în care şase poliţişti sunt suspectaţi că solicitau sume de bani de la şoferii opriţi în trafic, pentru a nu-i amenda pentru diverse contravenţii. Practica ar fi fost una zilnică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.